Despre mine

Sunt psiholog atestat de Colegiul Psihologilor din România (www.copsi.ro) în psihoterapie integrativă și psihologie clinică.

Am ales să devin psihoterapeut atunci când, angrenată fiind pe o altă traiectorie profesională, am privit cu onestitate la viața mea profesională și am înțeles că nu valorificam îndeajuns interesul meu pentru bunăstarea psihică a oamenilor.

Am studiat psihologia, am urmat cursuri de specializare postuniversitare, am participat la evenimente de specialitate. Curând am înțeles că primul beneficiar al cunoștințelor dobândite sunt chiar eu. Și am sporit acest beneficiu investind pe parcursul câtorva ani din viața mea timp și numeroase alte resurse psihice și financiare în propriul meu proces psihoterapeutic. Acest demers, s-a dovedit arareori a fi unul facil și comod, ci cel mai adesea a fost unul anevoios - atunci când părea că nimic din ceea ce mi-aș fi dorit să se întâmple diferit nu se schimbă în mine și în viața mea- și, uneori, extrem de dureros – atunci cînd au ieșit la suprafață dureri nealinate până atunci...

286911 178257282244599 1657703 o

Pas cu pas, am înțeles mai bine cine sunt și ce pot fi și, de asemenea, cine nu sunt, dar poate crezusem eu sau cei din jur că sunt. Am găsit în mine resurse nebănuite, dar am aflat și limite.

Am învățat să mă ascult mai mult și m-am surprins dând glas unor credințe, dorințe și nevoi doar ale mele- epurate de standarde, clișee și prejudecăți. Ascultată fiind, am învățat să mă ascult. Înțeleasă fiind, am învățat să mă înțeleg. Ascultându-mă și înțelegându-mă mai mult, am învățat apoi să-mi și răspund mai adecvat. Și am văzut ce înseamnă să îmi continui drumul și să fac față în continuare vechilor sau noilor provocări din viața mea cu sufletul mai ușor, cu bucurie și recunoștință pentru ce am primit și pentru ce am de oferit – mie și celorlalți.

De câțiva ani îmi însoțesc pacienții/clienții în demersurile lor terapeutice și de dezvoltare personală. Rezultatele lor, traduse în starea lor sporită de bine și de adaptare la contextele lor de viață, sunt confirmări importante pentru mine ale faptului că în prezent valorific interesul meu pentru bunăstarea psihică a oamenilor și că reușesc să aduc în relația cu fiecare dintre aceștia acele cunoștințe acumulate spre a le fi de folos.

În prezent, îmi desfășor activitatea în cadrul cabinetului individual de psihologie unde lucrez cu adulți, copii și adolescenți oferind servicii de psihoterapie și psihologie clinică, optimizare și dezvoltare personală individuală şi de grup.


  CV pe scurt